Kul för alla barn i vuxet sällskap


Ett helt nytt område för barnen.

I år får Kids Rock sällskap av området Kids Club, särskilt inriktat mot äldre barn. Styla håret hos en av frisörerna, spela tv-spel, prova graffitti eller bara chilla i saccosäckarna.

– Latitud 57 är en familjefestival. Då ska det också finnas något för alla, så hela familjen kan gå. Därför har vi i år utvecklat Kids Rock till två områden, ett för de mindre barnen och ett för de äldre.

På Kids Rock blir det denna gång ett magiskt och färgglatt cirkustema. På fredagen klockan 17 kommer varietésällskapet Varieté Vagant för att ha en cirkusföreställning. Trolleri, musik och akrobatik utlovas. Därefter minglar de på barnområdet och gör trolleritricks, går på styltor, jonglerar och blåser upp ballongdjur.

Det ska kännas cirkus när barnen går in på Kids Rock. Därför får barnen också möjligheten att själva prova på trolleritricks, så som att rocka eldring, gå på lina eller bli Starke Adolf. Självklart har vi också ansiktsmålning, chans att bygga med Lego och marknadsstånd med traditionella tävlingar, till exempel kasta boll på burkar.

På det andra området, Kids Club, är det lite mer chill och inriktat till de barn som är något äldre. Här finns både tv-spel och andra spel, det går att måla graffitti eller hänga i någon av saccosäckarna. Dessutom kan du “fixa festival-looken” hos en av tre frisörer från Lilla Salongen som kommer vara på plats för att fixa festivalfrisyren eller glittersminket för den som är sugen.

– Vi har provat några olika varianter på Kids Rock tidigare, men det här, att dela upp det på två områden, känns som det absolut bästa. Det har saknats något för barn i “mellanåldern”. Sen är det förstås extra kul att det är två akter för barn, Mojje på fredagen och Sean Banan på lördagen. Vi satsar verkligen extra på barnen i år!

FAKTA Kids Rock & Kids Club

Båda områdena ligger i direkt anslutning till lekplatsen inne på området. Kostar ingenting utöver biljetten till Latitud 57. Barn i alla åldrar välkomnas. Föräldrarna ansvarar för sina barn. Öppettider: klockan 16.30-21.00, både fredag och lördag. Föreställning med Varieté Vagant på Kids Rock fredag klockan 17. Barnvagnsparkering finns.

 

Välkomna alla stora och små barn att leka loss med oss på Kids Rock & Kids Club!

 Kids Rock & Kids Club presenteras i samarbete med Lekia, Pinchos och Lilla Salongen.